Pellava on paras materiaali kylpyhuone- ja saunatekstiileissä

Pellavatekstiilin hyvät ominaisuudet: Kuivuu nopeasti, Imee kosteutta hyvin, kestävä materiaali, likaa hylkivä (antibakteerinen), eristää kuumuutta jne.

Pellavakasvi

Pellava (Linum usitatissimum) on yksivuotinen noin metrin korkuinen kuitu- ja öljykasvi. Pellava on yksi maailman vanhimmista viljelyskasveista. Sitä on viljelty jo kivikaudelta lähtien. Antiikin kreikkalaiset ja muinaiset arabialaiset tiesivät myös kasvin lääkitsevät ominaisuudet.

Pellava voi kasvaa jopa 120 cm korkeaksi. Lehdet ovat kapeat ja vaaleanvihreät, kukat vaaleansiniset tai valkeat. Kotahedelmissä eli sylkyissä on korkeintaan kymmenen kiiltävän tummanruskeaa siementä.

Suomessa pellavan viljelyn kulta-aikaa oli 1700-luvulla, tekokuitujen ilmestymisen myötä viljely loppui melkein kokonaan. Pellavan viljely on alkanut nostaa suosiotaan. Pellavan viljelyspinta-ala Suomessa on noin 1200 hehtaaria, joka on n.0,5 promillea kokonaisviljelyalasta.

Lähde: Wikipedia

Pellava / Pellavafrotee tekstiili

Pellavatekstiilin ominaisuudet ovat hengittävyys, hyvä kosteuden imu, eristää kuumuutta, kaunis kiilto ja lujuus. Pellavafroteeksi valmistetut tuotteet toimivat edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi, sopivan karheutensa vuoksi virkistävänä ja pintaverenkiertoa vilkastuttavana materiaalina.
Pellava ja Pellavafrotee soveltuu loistavasti käytettäväksi selänpesimiin, pesukintaisiin, pyyheliinoihin, kylpytakkeihin, laudeliinoihin ym. saunatekstiileihin, pöytäliinoihin jne.
Pellava hylkii likaa erittäin hyvin ja siinä on myös antibakteerinen ominaisuus.

Pellavakangas on helppohoitoinen ja se tulee pesujen jälkeen aina vain imukykyisemmäksi. Sen tähden pellava on paras materiaali kylpyhuone ja saunatekstiiliksi.

Pellavan hoito ja pesuohjeet

Pellavatekstiilin pesu tapahtuu väljässä vedessä yleensä 60 asteessa.
Kastele tekstiilit ennen pesemistä, koska pellavatekstiili tarvitsee paljon vettä. Silloin pesukoneen annostelema vesi ei imeydy tekstiileihin, vettä jää enemmän pesuun ja irtokuidun pois huuhtelemiseen.
Pese vain samanväristen kanssa koska kankaasta voi irrota nöyhtää ja pintaväriä. Kylmämankelointi antaa pellavakankaalle kauniin kiillon. Silitys nurjalta puolelta kostean liinan läpi ja maksimissaan 200 asteessa. Kannattaa seurata kyseisen tuotteen omia ohjeita.
Poista tahrat tuoreina ja käytä siihen luonnonmukaisia tuotteita.
Kastele tuote märäksi ennen pesua.
Pese erillään muusta pyykistä, tummat ja vaaleat erikseen.
Täytä pesukone puolet normaalista määrästä.
Linkoa kevyesti ja suorista tekstiilit kuivumaan.
Mankeloi tai silitä tekstiilit kosteana.
Pellavatekstiilejä ei missään tapauksessa kannata pestä kemiallisella pesulla.


Ota yhteyttä

Soita tai lähetä sähköpostia
Tel. +372 5 810 6052, +358 40 6050100
info@suomenpellava.fi

Kontakta oss